Berlin, 11. srpnja 2019.

Prezentacija Rijeke – Europske prijestolnice kulture 2020.


U zajedničkoj organizaciji Hrvatske turističke centrale u Frankfurtu i Veleposlanstva Republike Hrvatske u Berlinu te potporu Kluba turističkih novinara Berlin (CTOUR) održana je 11. srpnja 2019. godine prezentacija Rijeke – europske prijestolnice kulture 2020. https://rijeka2020.eu/ koja je okupila više od 40 berlinskih novinara iz turističke branše.

Goste je pozdravio veleposlanik Grlić Radman koji se osvrnuo na snažnu dinamiku hrvatsko-njemačkih odnosa, izložio prioritete hrvatskog predsjedanja Vijećem EU te informirao o nastojanjima RH da uđe u članstvo euro zone te pristupi Šengenskom sporazumu.

Romeo Draghicchio, direktor Hrvatske turističke centrale u Frankfurtu obavijestio je o provedbi hrvatske turističke strategije, te ostvarenim rezultatima iz prošle i očekivanjima za ovu godinu.

Predstavnici Grada Rijeke, direktorica partnerstava i komunikacije RIJEKE 2020 d.o.o. Irena Kregar Šegota i voditelj marketinga Turističke zajednice Dominik Damiš, prezentirali su nazočnima organizacijske i programske detalje projekta „Rijeka - europska prijestolnica kultura 2020.“ u čiju izvedbu nisu samo uključeni grad i županija nego i Vlada RH. Nakon prezentacije prikazan je i promotivni film.

Prezentacija je izazvala veliko zanimanje nazočnih novinara za Rijeku kao europsku prijestolnicu kulture 2020., pogotovo u kontekstu hrvatskog predsjedanja Vijećem EU.

Copyright (c) 1997.- 2019. Ministarstvo vanjskih i europskih poslova RH Sva prava pridržana