Stuttgart, 17. ožujka 2021.

Certificiranje poznavanja hrvatskog jezika za učenice i učenike Hrvatske nastave u Baden-Württembergu

U suradnji hrvatskih institucija s Ministarstvom kulture, mladih i sporta savezne pokrajine Baden-Württemberg  15. ožujka 2021. održan je ispit vrednovanja znanja hrvatskog jezika na razini A2 za djecu školske dobi, čime su polaznice i polaznici Hrvatske nastave u Baden-Württembergu dobili mogućnost pristupanja međunarodno priznatom certificiranju poznavanja hrvatskog jezika.

Certificiranje poznavanja hrvatskog jezika na razini A2 za djecu školske dobi ove je godine održano po drugi put, a u provedbi ispita, održanih na devet lokacija u Baden-Württembergu, sudjelovalo je 26 provoditelja prethodno osposobljenih na edukacijama u organizaciji Nacionalnog centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja.

Hrvatska nastava u Baden-Württembergu  već se godinama provodi u organizaciji Ministarstva znanosti i obrazovanja RH, a mogućnost certificiranja poznavanja hrvatskog jezika realizirana je u suradnji Ministarstva znanosti i obrazovanja RH, Generalnog konzulata RH u Stuttgartu, Nacionalnog centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja i Centra hrvatske nastave u Stuttgartu s nadležnim ministarstvom savezne pokrajine Baden-Württemberg.